Malzemeler:
-1 kg. vişne
-500 gr. toz şeker
-12 adet karanfil
-4-5 adet çubuk tarçın
-1 su bardağı votka yada kanyak
Yapılışı:
1)Vişnelerin saplarını ayıklayıp, çekirdeğini çıkarmardan yıkayın.
2)Bir kavonoza bir kat vişne bir kat şeker yerleştirin. Kavonozun ağzını sıkıca kapatın. Üzerine tarih etiketi ekleyip, balkonuzda bol güneş alan bir yerde 1 ay bekletin.
-1 kg. vişne
-500 gr. toz şeker
-12 adet karanfil
-4-5 adet çubuk tarçın
-1 su bardağı votka yada kanyak
Yapılışı:
1)Vişnelerin saplarını ayıklayıp, çekirdeğini çıkarmardan yıkayın.
2)Bir kavonoza bir kat vişne bir kat şeker yerleştirin. Kavonozun ağzını sıkıca kapatın. Üzerine tarih etiketi ekleyip, balkonuzda bol güneş alan bir yerde 1 ay bekletin.
3)1 aylık güneşlenme sonrası şeker eriyip, vişneler suyunu bırakınca kabuk tarçın ve karanfilleri bir tülbent parçasına yada küçük mermerşahi torbalara koyarak kavonoza ilave edin. Tarçın ve karanfilin kokusunu likörün bünyesine alması için vişne kavonozunu 1 ay daha yine güneşte bekletin.
4)Fermantasyonunu tamamlayan vişnelere votka, cin veya kanyak ekledikten sonra likörünüzü bir tülbent yardımıyla süzerek şişelere doldurun. Şarap rengi, berrak görüntüsü ve iştah açıcı keskin kokusuyla likörünüz içime hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder