Evde bal yiyorsunuz ama bi yandan da 5 kavanoz 100 lira tufanına tutulupta içinizde sahte bal mı yiyorum şüphesini de yaşıyorsanız kendiniz deneyerek gerçek bal mı sahte bal mı anlayabilirsiniz.Yapacağınız deneyin ana teması glikoz testine tutmak ki glikoz yüksek sıcaklıkta yanmaz kömürleşir.Gelelim glikozun teorik bilgisine.
Glikoz hiçbir sindirime uğramadan doğrudan doğruya kana karışabilen bir bileşiktir.
Fruktoz olgun meyvelerde ve balda glikozla birlikte bulunur.
Glikoz
alevde ve tüp içerisinde ısıtıldığında yanmaz. Oysa aynı uygulama
şekere yapıldığında şeker alevde kömürleşir, tüp içinde ısıtıldığında
önce esmerleşir, sonra kömürleşir.Gerçek bal yapısında glikoz taşıdığı için alevden etkilenmemesi gerekir. Eğer etkileniyorsa gerçek olduğu söylenemez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder